Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 12:42

Ο... ''άμα'', κι' ο... ''κι' άμα'' και άλλες συναρπαστικές ιστορίες!

Ανακοίνωση Θύελλας Καμαρίου για άρθρο που γράφτηκε σε Κυκλαδίτικο αθλητικό site.

Με αφορμή το πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας μας με αντίπαλο την Άνω Μερά Μυκόνου για τον ημιτελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΚ, στον οποίο προκριθήκαμε με γκολ του Αποστολίδη στο 90ο λεπτό της συνάντησης γίναμε μάρτυρες ανάγνωσης, λίγες μόλις ώρες μετά το παιχνίδι, ενός άρθρου σε Κυκλαδίτικο αθλητικό site το οποίο θεωρούμε πως μειώνει την δίκαιη νίκη μας και αφήνει υπόνοιες για τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε.
Αρχικά ζητούμε συγνώμη για την καθυστέρηση του παρόντος αλλά όπως θα διαπιστώσετε μας πήρε μέρες και νύχτες να καταλάβουμε τι διαβάσαμε...

Αφού λοιπόν τα παίρνει με τη σειρά λοιπόν ο...'' δημοσιογράφος'' ας τα πάρουμε κι' εμείς...

Λέει λοιπόν πως ''Σ' ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο πρώτων από τους τρεις ομίλους και όταν έχει προηγηθεί μία αναβολή και εκατέρωθεν ανακοινώσεις, περιμένεις να δεις πάθος, ένταση, θέαμα και γενικά πέντε καλές δημιουργικές φάσεις από αυτές που λέμε ξεσηκώνουν τον κόσμο''.
Στο παιχνίδι που παρακολουθήσαμε εμείς και άλλα 600 περίπου άτομα, στα highlights και την παρακάμερα του παιχνιδιού μετράμε τουλάχιστον πάνω από 10 σουτ, αποκρούσεις, κίτρινες κάρτες, χαμένες ευκαιρίες και προσπάθεια επιβολής του τρόπου παιχνιδιού της κάθε ομάδας η οποία έδωσε έναν πολύ όμορφο τακτικό χαρακτήρα στον αγώνα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του από την αρχή έως το τέλος.

Σύμφωνα και με τα όσα γράφει και ο ίδιος, μόνο στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού μετράει μόνος του τουλάχιστον 5 σουτ και ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στην ομάδα μας (αλλά όπως φαίνεται από τις φώτο που τράβηξε ήταν αδύνατον να το κρίνει από εκεί που καθόταν - στο γήπεδο του μπάσκετ - και ενώ η φάση έγινε στο απέναντι τέρμα).
Σ' αυτό το σημείο να ενημερώσουμε πως οι δημοσιογράφοι δεν χρεώνονται στο γήπεδο μας και έχουν ελεύθερη είσοδο.
Επίσης θέλουμε να επισημάνουμε, ούτως ώστε να βοηθήσουμε, πως καλύτερη οπτική στον αγωνιστικό χώρο από τις κερκίδες του μπάσκετ μπορεί κάποιος να βρει από τον λοφίσκο του Αγ. Παγκρατίου, τις στροφές της Αρχαίας Θήρας αλλά και τις στέγες των στάβλων. Πάντως όχι από εκεί.

Άρα 600 άτομα είδαν έναν πολύ ενδιαφέρον ημιτελικό ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του νομού μας και ο ίδιος έναν αδιάφορο και βαρετό αγώνα σκοπιμότητας.
Μάλλον ο γράφων φανταζόταν ερχόμενος στο γήπεδο κεφαλιές ψαράκια και ανάποδα ψαλιδάκια με συχνότητα 30''. Ζητάμε συγνώμη που δεν έγινε και επιφυλασσόμαστε για έναν αγώνα επίδειξης στο μέλλον με άκρως συναρπαστικές στιγμές, ζογκλέρ και δράκους να πετάνε φωτιές από το στόμα...

Ο εν λόγω κύριος που επιμελήθηκε λοιπόν του άρθρου, γνωστός μας, διαλέγει για μια ακόμη φορά να κρυφτεί πίσω από διπλές ιδιότητες, στα σκοτάδια και... μακριά από την δράση.
Γράφει ένα άρθρο - κατεβατό 2.000 λέξεων οι οποίες κάθε τέσσερις γραμμές ακυρώνουν το νόημα και τη συνοχή των προηγούμενων. Απορίας άξιο είναι και η μη διόρθωση του κειμένου από την συντακτική ομάδα του site όσον αφορά τη συνοχή του κειμένου πριν την δημοσίευση του.
Φυσικά δε θα σταθούμε σε εκφράσεις που μας πάνε σε άλλες εποχές τύπου ''το στραγάλι'', ''εκκλησία'', ''τινάξετε στον αέρα'', ''βρε'', ''ναι ρε'', ''δε τους χάλαγε'' αλλά και ούτε στην καφενειακή ανάλυση τακτικής του παιχνιδιού που προσβάλει τις γνώσεις δύο πολύ καλών επαγγελματιών προπονητών μιας και σύμφωνα πάντα με τον γράφων το μοναδικό σχέδιο των φιλοξενούμενων ήταν σε όλο το παιχνίδι να το οδηγήσουν στη παράταση όπου ΜΟΝΟ η ομάδα μας θα είχε άγχος και ΜΟΝΟ της Μυκόνου θα μπορούσε να σκοράρει και να προκριθεί.
Δηλαδή φτάνουμε στο συμπέρασμα πως ΑΜΑ είχαμε άγχος, ΑΜΑ είχαμε δεχτεί κόκκινη και ΑΜΑ δε ξέρουμε κι' εμείς τι άλλο, αλλά όχι ΑΜΑ είχε σφυριχθεί το υπέρ μας πέναλτι.

Ο ΑΜΑ κι' ο ΚΙ' ΑΜΑ αγαπητοί ήταν πρώτα ξαδέρφια λένε στο νησί μας...

Θα σταθούμε όμως στο ότι ο εν λόγω, γνωστός μας όπως τονίσαμε, βρίσκει την ευκαιρία να βγάλει το μένος του (για δικούς του λόγους αλλά που είναι καταφανέστατοι λόγω της διπλής του ιδιότητας) στη διαιτησία του αγώνα την ώρα που έχουμε να θυμόμαστε σκηνές απείρου κάλλους από... άλλες διαιτησίες. Ένα μένος που εστιάζεται στον ΟΡΙΣΜΟ της κόκκινης κάρτας που δεν δέχθηκε η ομάδα μας σύμφωνα με τον ίδιο (υπάρχει ανάλυση παρακάτω) αλλά ΟΧΙ στο πέναλτι που δεν μας δόθηκε, μειώνοντας την εμφάνιση της ομάδας μας και την δίκαιη πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου.

Συνεχίζοντας την ανάγνωση του άρθρου βρίσκει κανείς σπαρταριστές στιγμές και σαφέστατη αλλαγή των κανόνων του ποδοσφαίρου μιας και σύμφωνα πάντα με τον γράφoντα στο 31ο λεπτό είχαμε '' έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο των ‘’μπλε’’. Υπάρχει διεκδίκηση της μπάλας μπροστά στην επόπτρια Κα Ψαρρά η οποία δείχνει κόρνερ υπέρ της Μυκονιάτικης ομάδος με τον Κο Μαθιουδάκη να την ακυρώνει και να δείχνει άουτ. Θα ακολουθήσουν έντονες παρατηρήσεις από τον ρέφερι στον πάγκο των φιλοξενούμενων''. (μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια: στο πρώτο ημίχρονο η Άνω Μερά έκανε επίθεση στην περιοχή η οποία ελεγχόταν από τον κ. Τσάφο).
Το άρθρο συνεχίζει φτάνοντας στο 65ο όπου ''ανεβάζει λίγο στροφές η ομάδα της Μυκόνου και σε μία επίθεση της η Κα Ψαρρά υποδεικνύει κόρνερ με τον Κο Μαθιουδάκη να παίρνει την φάση πάνω του δείχνοντας άουτ''. (άρα;! Σύμφωνα με το άρθρο η φιλοξενούμενη έκανε επίθεση στο ίδιο τέρμα και στα δύο ημίχρονα μιας και στις δύο φάσεις την υπόδειξη την έκανε η κ. Ψαρρά).

Το κρεσέντο έρχεται βέβαια στο επίμαχο σημείο του άρθρου το οποίο αναφέρει πως στο 28ο λεπτό υπήρξε ''Ο ορισμός της κόκκινης που δεν δόθηκε ποτέ στον αρχηγό της Θύελλας Λυγνό μετά από επικίνδυνο παίξιμο κατά αντιπάλου. Να το κάνουμε πιο απλά; Κίτρινη και συνεχίζουμε'' και στο 69’... ''Κίτρινη στον Λυγνό για σκληρό μαρκάρισμα. Μία φάση που αν είχε ισχύσει σωστά το πειθαρχικό στο 1ο ημίχρονο τότε ο αρχηγός της Θύελλας θα αποχαιρετούσε τον αγώνα''. Χάος στο μυαλό του γράφων, χάος και στου αναγνώστη!
(σημ: Για να μην απορείτε και εσείς όπως κι' εμείς, ο Λυγνός δεν δέχθηκε ποτέ κίτρινη κάρτα στο 1ο ημίχρονο).

ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ όλων είναι το γκολ μας που σύμφωνα με το άρθρο μπαίνει στο ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ (κατά τον ίδιο) 94ο λεπτό της συνάντησης την ώρα που 600 θεατές στο γήπεδο μέτραγαν το 90ο λεπτό, κάτι που ακούγεται ξεκάθαρα και στην περιγραφή του αγώνα και το παιχνίδι λήγει (δικαίως) στο 97ο λεπτό την ώρα που αναφέρεται πως είχαν συμπληρωθεί τα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων αλλά στο... 95ο(!) οι φιλοξενούμενοι έιχαν ανεκμετάλλευτο κόρνερ... Δηλαδή από την μία το παιχνίδι έχει αδικαιολόγητες καθυστερήσεις αλλά παίζουμε και λίγο παραπάνω... Χάος ξανά!
Πάλι καλά δηλαδή που υπήρχε και κάμερα γιατί θα έπρεπε να αποδείξουμε πως δεν είμαστε και ελέφαντες...

Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε και έχουμε καμία όρεξη να ασχολούμαστε με τέτοιου είδους πράγματα και να μπαίνουμε σε διενέξεις με τα ΜΜΕ του νομού μας ….
Δε μπορούμε όμως  να μείνουμε στη σιωπή σε περιπτώσεις που τίθεται θέμα του τρόπου που κερδίσαμε έναν αγώνα και να αφήσουμε να αιωρούνται αβάσιμες υπόνοιες.                                                                                  Η σιωπή κάποιες φορές υποδηλώνει και ενοχή και εμείς δε νιώθουμε ένοχοι.                 
Θεωρούμε το παρόν μια (ακόμη) ατυχέστατη στιγμή του γράφοντος και σαν φιλική συμβουλή θα θέλαμε να τονίσουμε στην διεύθυνση του site να ελέγχει την ορθότητα των όσων πρόκειται να δημοσιευθούν (μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσει τις συνεργασίες του στο νησί μας).


Τα διαγράφουμε όλα και προχωράμε παρακάτω γιατί έχουμε και ποδόσφαιρο να παίξουμε...

 

Μετά τιμής, 

Το Δ.Σ. Θύελλας Καμαρίου

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

Ποδοσφαιρική ομάδα Σαντορίνης με

έδρα το Καμάρι Σαντορίνης

 

    FOLLOW US