Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 16:57

Η συνέντευξη της εβδομάδας: Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας στο thyellakamariou.gr

Αυτήν την εβδομάδα στο thyellakamariou.gr μίλησε ο εκ των αρχηγών της ομάδας Γρηγόρης Παπαζαρίας, ανοίγοντας την καρδιά του όσον αφορά τους λόγους που τον έφεραν στη Σαντορίνη, τους στόχους της ομάδας, τον κόσμο και άλλα...

 

«Σημασία έχει ότι αντιδράσαμε…»

Στο παιχνίδι με τον Ακράτητο (4-3), ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας σκόραρε το 4ο γκολ της Θύελλας και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη. Ο ίδιος σχολιάζει:

«Σημασία έχει ότι κέρδισε η ομάδα, σίγουρα είμαι χαρούμενος που βοήθησα κι εγώ και με το γκολ που σημείωσα να επιτευχθεί ο στόχος που ήταν η νίκη.

Δεν είχαμε μπει όπως θα έπρεπε στο συγκεκριμένο ματς, αλλά παρόλα αυτά σημασία έχει ότι αντιδράσαμε και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που πήραμε τους τρεις βαθμούς που μας κρατάνε πλέον μόνους στην κορυφή».

«Να προσθέσω το λιθαράκι μου!»

Ποιοι ήταν οι λόγοι που έκαναν τον έμπειρο παίκτη να πει το «ναι» στη Θύελλα;

«Το καλοκαίρι μίλησα με δύο ανθρώπους. Τον κ. Φουστέρη, και έπειτα τον κ. Χαντέ. Το αρχικό πλάνο και η φιλοσοφία ήταν ίδια, ήθελαν να αλλάξουν τα δεδομένα σε όλους τους τομείς, να μπουν βάσεις και μέσα στα αποδυτήρια και σε οργανωτικά θέματα.

Από κει και πέρα, στόχος ήταν μια πολύ καλή πορεία και γιατί όχι και ο πρωταθλητισμός. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που με έκανε να κατέβω στην ομάδα, εκτός από το οικονομικό στο οποίο όλοι γνωρίζουν πώς υπάρχει υγεία.

Η φιλοσοφία ήταν η ομάδα να ξεκινήσει να βάλει βάσεις, αν όχι φέτος, τα επόμενα χρόνια να ανέβει κατηγορία και θέλησα να προσθέσω και εγώ το δικό μου λιθαράκι».

«Ο πιο δύσκολος όμιλος»

Ποιος είναι κατά τη γνώμη του ο πιο δύσκολος όμιλος της φετινής Γ’ Εθνικής;

«Ο πιο δύσκολος όμιλος και από τους οκτώ είναι ο δικός μας. Σε αυτόν βρίσκονται όλες οι ομάδες της Αθήνας και του Πειραιά και υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες».

«Δύσκολο να είμαι μακριά από την οικογένειά μου»

Στην ερώτηση για το τι είναι αυτό που τον δυσκολεύει περισσότερο, απαντάει πώς είναι αρκετά δύσκολο να έχει την οικογένειά του μακριά. Ωστόσο, το κλίμα στην ομάδα βοηθάει την κατάσταση:

«Το πιο δύσκολο για ‘μένα είναι ότι είμαι μόνος. Εννοώ πώς έχω τα παιδιά και τη σύζυγό μου μακριά αλλά έτσι έπρεπε να γίνει και είναι επιλογή μου να  είμαι εδώ, με τους ανθρώπους που είναι στην ομάδα. Δεν θα ήθελα να ονομάσω κάποιον, γιατί ίσως αδικήσω άλλους που ενδέχεται να μην αναφέρω.

Δόξα Τω Θεώ, το κλίμα με τα παιδιά στα αποδυτήρια είναι άψογο, και δεν το λέω όπως το λένε όλοι, εμείς όντως είμαστε μια οικογένεια, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα».

 Η θέση του στόπερ είναι  μια θέση με ευθύνες και ένας πολύπειρος αμυντικός όπως ο Παπαζαχαρίας το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τον καθένα. Στα παιχνίδια δίνει όλο του το είναι, καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του:

«Η αλήθεια είναι πώς το καλοκαίρι όταν είχα έρθει στην ομάδα και είχα κάνει την πρώτη κουβέντα με τον κ. Χαντέ, μου είχε ζητήσει να μιλάω και να καθοδηγώ τα πιο νεαρά παιδιά μέσα στο γήπεδο, όπως και άλλα τρία-τέσσερα έμπειρα παιδιά, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό σύνολο έμπειρων και νεαρών παικτών και μέχρι στιγμής πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Εγώ και από τη φύση μου αλλά και λόγω της θέσης που είναι τέτοια, που το λάθος στοιχίζει στην ομάδα, η καθοδήγηση πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο, έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά».

«Ξεχωρίζω το παιχνίδι με τον Πανθηραϊκό»

Ερωτώμενος για το ποιο ήταν το παιχνίδι που ξεχώρισε, δε θα μπορούσε να μην είναι το ντέρμπι του νησιού, ένα παιχνίδι που περιμένει όλος ο κόσμος της Σαντορίνης και προσελκύει όλο το ενδιαφέρον:

«Κάθε ματς έχει τη δική του ιδιαιτερότητα. Για εμένα προσωπικά όλα τα παιχνίδια είναι το ίδιο γιατί όλα δίνουν τρεις βαθμούς.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο, θα ήταν αυτό με τον Πανθηραϊκό, διότι το συγκεκριμένο είναι ιδιαίτερο, ειδικά για κάποιους που μένον στο νησί, και είμαι πολύ χαρούμενος που τους δώσαμε χαρά!»

Σίγουρα οι περισσότεροι που έχουν βρεθεί στο γήπεδο θα έχουν ακούσει τους συμπαίκτες του να τον φωνάζουν «τάταλο» . Ένα παρατσούκλι που δημιουργεί απορία για το τι σημαίνει. Τελικά είναι (εν μέρει) επινόηση του Άγγελου Αναστασιάδη:

«Όταν είχα πάει στον Ηρακλή, προπονητής ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης και μου είχε δώσει το παρατσούκλι «τάταρος». (Στην ελληνική μυθολογία ο Τάταρος ή Τάρταρος ήταν δευτερεύουσα θεότητα του κάτω κόσμου, ενώ υπάρχει και ως μυθικός τόπος, τα γνωστά Τάρταρα).

Από το 2001 που πήρα αυτό το παρατσούκλι κι έπειτα, με τα χρόνια έγινε το «τάταλος» που πλέον με φωνάζουν όλοι έτσι».

«Θα κάνουμε τα πάντα να τερματίσουμε ψηλά»

Τι να περιμένει να δει ο κόσμος στη συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Να περιμένει να δει την ίδια μαχητικότητα και αποφασιστικότητα από όλη την ομάδα στη συνέχεια του πρωταθλήματος, και να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να καταφέρουμε να τερματίσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται και γιατί όχι, να πάρουμε και το πρωτάθλημα!»

«Οι διοικούντες ότι πουν, το κάνουν»

Κλείνουμε, με δύο λόγια τη φετινή διοίκηση, η οποία «τρέχει» για τα πάντα:

«Όλοι οι άνθρωποι της διοίκησης είναι πολύ κοντά όχι μόνο σε εμένα αλλά και σε όλα τα παιδιά. Οτιδήποτε πρόβλημα έχουμε, στο λεπτό προσπαθούν να το λύσουν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί τόσο ο κ. Θεοδωσιάδης όσο και ο κ. Φουστέρης, ότι έχουν πει το έχουν εκτελέσει στο έπακρο και με το παραπάνω!

Είναι και ο κ. Κώστας Ρούσσος (Νταντής) ο οποίος είναι ένας αφανής ήρωας που τρέχει για την ομάδα 24 ώρες. Πρώτα έχει τη Θύελλα οικογένειά του και μετά τα παιδιά του, που λέει ο λόγος…»

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

Ποδοσφαιρική ομάδα Σαντορίνης με

έδρα το Καμάρι Σαντορίνης

 

    FOLLOW US